vrijdag 4 januari 2013

#30 Calca & Machacancha


Het is 4 uur smiddag’s en vanwege de kerstdagen ben ik al 2 dagen niet zo actief meer geweest. S’ochtends werd ik wakker en zei ik al meteen aan de ontbijttafel: ‘vandaag neem ik een bus, maakt niet uit waar naartoe’. Nu is het middag en ben ik nog steeds thuis, dus tijd om iets te ondernemen. Mauricio verveelt zich eigenlijk ook wel en heeft ook zin om het huis uit te gaan. We gaan naar de supermarkt, kopen een zooitje fruit, koekjes, water en yoghurt en pakken onze tassen in. 2 uur later is het donker en zitten we voorin de bus richting Calca.

Maury in Calca


                We komen in Calca aan tegen 9en. Calca is een klein dorpje, we zoeken een hostel, dumpen onze spullen in de kamer en gaan met wat geld richting het pleintje. Er is een soort mini kermis en Maury komt in de verleiding van de gok automaten, een half uur later met een kleine winst op zak beginnen onze magen te knorren en gaan we romantisch uit eten in de Polleria, kip met patat. We sjouwen wat rond in het dorpje, langs de rivier, de sterren kun je hier onwijs goed zien omdat het dorp middenin een vallei ligt en er geen verlichting van buitenaf of van een grote stad komt. Het wordt belachelijk laat en koud en we gaan terug naar het hostel om te slapen met het plan om op tijd op te staan.



gokverslaafde toont zijn overwinning


Calca in de ochtend



Gokverslaafde kan het niet laten om nog even door te gaan in de ochtend

                We worden wakker om 9 uur. Plan om vroeg op te staan is mislukt, maar het maakt ook allemaal niet uit want we doen lekker waar we zin in hebben. We pakken onze spullen weer bij elkaar en ontbijten op het plein met onze fruit en yoghurt. We gaan naar het kleine busstation in Calca en nemen een bus richting Machacancha, natuurlijke warm waterbronnen hier niet ver vandaan. 8 km scheuren over een onverhard weggetje met de ramen open en dan zijn we er. We hebben vrijwel het hele bad voor onszelf 2 uur lang. Het water stinkt een beetje en is bruin, omdat het rechtstreeks uit de grond komt. Het is water is heet omdat het is opgewarmd door ondergronds vulkanisme. Wanneer we het bad verlaten staan er drie vrouwtjes langs die weg onder een luifeltje die warme maaltijden aanbieden dus we schuiven aan op het krakkemikkige bankje en werken samen een bord arroz Chaufa (nasi) achterover. Daarna slapen we in de bus onze weg terug naar huis. We zijn nog geen volledige dag weggeweest. 


Machacancha



Arroz Chaufa

  

1 opmerking:

  1. Anoniem4.1.13

    Hallo medy, hier weer even een reactie op je 2 verhalen. Weer erg mooi en wat een mooie gebieden heb je bezocht leuk hoor. Heb je een goede oudjaar gehad. Met ook wat vuurwerk of wordt daar niet gedaan. Bedankt voor je kaart en ketting vond ik erg leuk. Hier alles goed. Groetjes en tot schrijfs kus Jose

    BeantwoordenVerwijderen