dinsdag 18 augustus 2015

#98 Tres Cruces

Samen met Jack ben ik de zonsopgang bij Tres Cruces gaan bekijken. Dit is precies het laatste stuk gebergte en hierna komt de Jungle, daarom kijk je van bovenaf op de jungle neer en als je geluk hebt schijnt het dat je de zonsopkomst vanuit een hele interessante hoek kunt zien (alsof je boven de zon zit!). Helaas konden we dat niet zien omdat het erg bewolkt was, maar het was even goed mooi!

kijk mijn champignon muts


Om bij Tres Cruces te komen is ongeveer 5 uur rijden vanaf Cusco. We waren al in de buurt vanwege een festival in Paucartambo (hier komt nog een blog over!) Daarom stonden we om 12 uur op en zaten we om 1 uur op de bus zodat we om half 4 bij Tres Cruces waren. Het was zo, zo, zo koud. In twintig lagen gepakt zaten we in het busje te verkleumen, een poging wagend om te slapen wat haast onmogelijk was door de kou. Uiteindelijk zagen we het lichter worden en zijn we de bus uit gesprongen!

Onder de wolken ligt het gebied Kosñipata. Hier hebben we een project waar ik ooit over geschreven heb (Chontachaka!). Echter om beneden te komen is het nog een afdaling van minstens 2 uur.

Een onwijs dronke vent die ons haarfijn uitlegde hoe het leven in elkaar steekt. Alcohol + zonsopgang = filosofishe god. Check ook zijn glaasje pisco nog in de hand. 

Alle mensjes op de berg!

Jack en ik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten