zondag 1 mei 2016

#135 Pollen, pollen en nog meer pollen

Al maanden keken Lynn en ik er naar uit om te gaan kamperen, en eindelijk was het weer lekker genoeg en hadden we een tent bemachtigt! Onze collega heeft een grappig tentje die we mochten lenen en dus was het plan al gauw getrokken: kamperen aan het strand bij Mazagon. Maar Lynn z´n hooikoorts hadden we even geen rekening mee gehouden... Lees verder om te zien hoe dit uitstapje in het water liep.
5 minuten na het opzetten van de tent... Jetzt gehts los!
Ons favoriete strand in de omgeving is het strand van Mazagon. (waar ik al eerder over geblogt heb, zie blog #122) We komen hier regelmatig omdat er een prachtige rots kust is en er niet zo veel mensen te vinden zijn. O, en we hebben een hilarisch (illegaal?) barretje gevonden dat door een hippie gerund wordt, ook erg leuk!

We wilden geen risico nemen om illegaal ons tentje op te zetten op het strand, want het is in de buurt van een Nationaal Natuurgebied, dus vonden we de meest shabby camping en legden een aantal euros neer om onze tent op te zetten voor het weekend, met het plan 3 dagen te blijven. Uiteraard vonden we de perfecte plek, boven op de rots, uitkijkend over het strand... kan het nog beter? (op het ijzeren hekwerk na natuurlijk, maar een beetje fantasie!)


Uitzicht over de Middellandse Zee! 

Mazagon is ons favoriete strand omdat er bijna geen mensen komen.. Met de olijven, wijn en de gitaar gepakt hebben we ons op het strand geparkeerd voor een aantal uren. Gelukkig viel het niezen van Lynn hier wel mee en al gauw kwamen al onze piraten liedjes naar boven, uiteraard door een overvloed aan wijn. We gingen een lange nacht tegemoet, maar dat wisten we op dit punt nog niet..

Zonsondergang kijken

Het hippie barretje waar ze een fikkie stookten. Er lopen hier minstens 5 honden rond, 2 katten en 5 vogels!
Onze tent was goed, de matjes een klein beetje dun maar we zijn wel wat gewend, we waren warm en rozig in ons tentje tot 3:00 aan brak en de wind kwam... Ongelofelijk wat een storm! Het hield niet op met waaien en ons tentje was niet wind bestendig genoeg! Op een bepaald moment lag de tent half diagonaal over ons heen en moesten we de tentflappen met onze armen afweren.. wat een lange nacht. Ik heb in koude plekken in tenten geslapen, ik heb buiten geslapen in hangmatten, in de regen, op de grond zonder mat en zonder tent, maar ik heb nog nooit zó slecht geslapen in een tent als deze nacht! Ergens was het ook wel weer grappig... 


Compleet brak aten we s'ochtends onze fruitjes, met pijnlijke ruggetjes, toen het begon: Lynn moest niezen! De hele nacht waren alle pollen lekker gaan waaien en dit ging s'ochtends mooi door. Bovendien hadden we het perfecte plekje in een bloemenveld uitgekozen, joepie! Al gauw werden Lynn's ogen rood, dik en zn gezicht nat van de tranen (zielig hé) en toen was ons goede humeur gauw weg. Wat een camping trip van 3 dagen zou zijn werd al gauw 1 nachtje. De tent werd ingepakt in 10 minuten en weg waren we, uit de buurt van plantjes.

Lynn happy, op een terrasje zonder pollen.
Wachten op de bus terug naar huis
Gelukkig zijn we in Huelva naar een spa gegaan, met Turkse baden, zwembaden en wat al wel niet... We hebben onwijs lekker gekookt en heel schuldig heel veel computer spelletjes gespeeld. Joehoe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten