zondag 15 november 2015

#120 Sevilla

Sevilla is  slechts 1 uur rijden bij ons vandaan. Dit weekend besloten Lynn en ik om de stad te gaan verkennen dus hadden we een hotelletje geboekt en zijn we op de bus gestapt! Klik 'meer lezen' voor de fotos.
De rivier Guadalquivir en de buitenwijken van Sevilla
Sevilla heeft ontieglijk veel barretjes en tapas plekjes! Gelukkig hadden we voor vertrek onze persoonlijke informante, onze collega Genoveva, die 6 jaar in Sevilla heeft gewoond. Ze kon ons precies vertellen waar we uit moesten gaan en waar we de beste en goedkoopste tapas konden eten. We hebben s´avonds in een jazzbar gehangen en hebben super lekker tapas gegeten!

Plaza de España
Selfie time!


Onze spot goedkope hotelkamer in het midden van het centrum in een onwijs oud pand

Sevilla is ongeveer 500 jaar in handen van de Arabieren geweest en daarom zijn er nog onwijs veel arabische invloeden in de stad. Bijvoorbeeld de thee, maar ook hele mooie parken en architectuur. We vonden voornamelijk de parken in de stad mooi en we hebben heel veel tijd lezend doorgebracht.

De tuinen bij het Moorse paleis


De straten staan vol met sinaasappel bomen. Het lokale drankje is ´Sinaasappel wijn´, een hele zoete wijn met een sinaasappel smaakje.
We hebben heel veel van de stad gezien, nu moeten we alleen nog een keer terug wanneer je stadsfeesten zijn en er overal op straat Flamenco gedanst wordt!
Fontein bij Plaza España

Geen opmerkingen:

Een reactie posten