dinsdag 9 december 2014

#77 Gandalf the Grey: Een sluimerende vloek

Gandalf en het geheime amulet.





























Gandalf the Grey werd geboren ergens in de maand mei, de werkelijke geboortedatum is nog een mysterie, in eerste instantie als een meisje genaamd 'Paloma' (Spaans voor 'duif', omdat ze grijs is). Maar al na 2 maanden werd ondervonden dat Gandalf overduidelijk geen meisje was en dat zijn waardige naam toch echt Gandalf the Grey was, ja, net als die uit Lord of the Rings. Gandalf bestrijd het kwaad, vandaar dat hij bij de kameraden in huis kwam. Want die hadden echt vies veel ratten!



Het is een.... oh toch een jongen?!



























































Gandalf heeft een ruig leven achter de rug en hij is pas 6 of 7 maanden oud nu, maar hij heeft de wijsheid van de wereld. Gandalf heeft al vele gevaren bestreden, hij heeft een gevaarlijke huidziekte overleefd (wel door ook alle andere huisgenoten inclusief mensen te besmetten). Hij verloor alle haren op zijn hoofd, zijn grijze haren van wijsheid! Hij moest 3 keer in de week in bad met een smerig duivels goedje en daarom kan hij zo goed zwemmen. Ondertussen heeft Gandalf alweer nieuwe grijze haren van wijsheid.

Gandalf in training om tegen het kwaad te vechten.





































Reflectievermogen!






































De vijand leren te vriend te houden...





Sneller dan het licht!
Na enkele maanden in Gandalf's nieuwe onderkomen gingen er al gauw geruchten rond in de buurt over zijn magische vermogens. Al snel kreeg Gandalf 'gluurders' in zijn woning, een stel ogen die hem altijd in de gaten hielden van de buitenwereld. Met 4.5 maand oud besloot Gandalf het vreemde terrein te betreden en confronteerde de gluurder in het midden van de glooiende groene velden. Tussen de schone was had hij zijn eerste echte gevecht tegen de kwaadaardige rode buurman genaamd 'Gandalf the Ginger' en werd flink in elkaar getimmerd, maar werd op de laatste nip gered door zijn geliefde kameraden die met de magische plantenspuit Gandalf the Ginger aanvielen. De kwaadaardige rode buurman is nooit meer gesignaleerd. Soms kan Gandalf het kwaad niet in zijn eentje aan.

Gluurders gesignaleerd...


Het is Gandalf the Ginger!!!

Dodelijke blikken

Victory



































































































Sindsdien loopt Gandalf graag zo dicht mogelijk tegen zijn kameraden aan en vooral 'voor de voeten'. Het is een wonder dat Gandalf nog niet overleden is aan de vele trappen die hij heeft gekregen. Eens leerde Gandalf vliegen toen hij zo hard getrapt werd, maar landde zacht tegen de muur. (altijd per ongeluk, natuurlijk).

Toen brak er oorlog uit in zijn woongebied. Het meubilair vloog alle kanten op en al snel werd het een leeg en kaal gebied. Gandalf raakte zo van streek en kon de laatste voedselresten van die dag niet binnen houden, per ongeluk kotste hij zijn complete ouderlijk huis onder. Het werd een smerige zaak, de hele omgeving begon te stinken en samen met zijn kameraden vluchtte hij naar een veiliger oord. Dat was een lange rit van wel 10 minuten in een heftig voertuig. Gandalf verborg zich onder de onzichtbare tovermantel omdat hij last had van wagenziekte en zou flippen bij het aanzicht van het snel voorbijtrekkende landschap.

Hevige veldslag in de buurt van Gandalf the Grey






En toen was het.... 


LEEG

Gelukkig is zijn nieuwe woonomgeving een paradijs. Het is hoog in de wolken waar Gandalf uitzicht heeft over zijn gehele rijk. Men noemt dit paradijs 'Zaguan del Cielo', wat letterlijk 'De Doorgang naar de Hemel' betekend. Vanuit zijn troon kan hij werkelijk al het kwaad overzien en smeed hier zijn plannen. Vorige week nog had Gandalf het zo bont gemaakt dat hij uit zijn bek bloedde. De grote vraag is nog altijd wat hij nu weer bevochten had, want hij houd dat liever geheim. Gelukkig is hij onderhand alweer genezen aan zijn bloedende bek.


Gandalfs nieuwe onderkomen, De Doorgang naar de Hemel

Het nachtelijk uitzicht, wanneer al het kwaad geschied...

Maar helaas heeft Gandalf altijd pech en kwaad te bestrijden. Al gauw raakte Gandalf onwijs verkouden, zo erg dat zijn ooglid permanent half gesloten bleef. Gandalf bracht een bezoek aan Mordor, waar een monsterachtig mens hem probeerde te 'helen'. Gandalf schreeuwde het uit onderweg er heen, hij wist dat dit geen goede zaak was,, maar omdat hij tovenaarstaal spreekt verstaat niemand hem. Het monster injecteerde hem met smerige vloeistoffen die hem zogenaamd zouden helen. Een half uur later toen Gandalf alweer veilig vertrokken was uit Mordor en zich weer thuis in Zaguan del Cielo bevond, begonnen 2 van zijn poten op te zwollen! Ze werden 5 keer zo groot als voorheen!

Gandalf en de kameraden
Gandalf en de kameraden
Gandalf en de kameraden



























Op het moment is Gandalf thuis en is patiënt. Hij wordt verzorgd door zijn kameraden. Zijn poten zijn nog altijd opgezwollen maar hij weigert om terug te gaan naar Mordor want daar krijgt hij vast nóg meer spuiten. De beste remedie tegen de betovering zijn vers gebakken hamburgers en die stromen binnen aan de lopende band want de kameraden kunnen goed koken. Gandalf slaapt veel, eet hamburgers en huilt wanneer hij een knuffel wil. Bezoekuur is van 20:00 uur tot 21:00 uur, de tijd tussen zijn avondmaal en zijn dagelijkse portie horrorfilms en kameraden knuffeltijd.


Wordt Vervolgd...

Weer verslagen na een heftige strijd

Gandalf movienight

Geen opmerkingen:

Een reactie posten